Βιογραφικό Σημείωμα

Ο ιατρός Παπανικολάου Αθανάσιος γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα με την οικογένειά του. Αποφοίτησε από το 2ο Λύκειο Ν. Ψυχικού με άριστα.

Το 2005 πήρε το πτυχίο της ιατρικής σχολής σε ένα από τα αρχαιότερα Πανεπιστήμια της Ευρώπης, στη Μπολόνια της Ιταλίας. Απέκτησε την άδεια άσκησης επαγγέλματος στην Ιταλία το 2006 και κατόπιν τον ίδιο χρόνο, στην Ελλάδα. Άσκησε το 2007 την υπηρεσία υπαίθρου ως αγροτικός ιατρός, στη Δάφνη Καλαβρύτων. Ξεκίνησε το 2008 την ειδικότητά του στη Χειρουργική Κλινική Μαστού του Ογκολογικού Νοσοκομείου Θεαγένειο Θεσσαλονίκης. Το 2009 υπηρέτησε ως ιατρός στον στρατό ξηράς. Στη συνέχεια, προχώρησε τη ειδικότητά του στη Γυναικολογική Κλινική στο ΓΝΑ του Λαϊκού Νοσοκομείου και ολοκλήρωσε την ειδικότητά του το 2015, ως Γυναικολόγος – Μαιευτήρας στην Α’ Πανεπιστημιακή Κλινική Αθηνών στο ΓΝΑ Αλεξάνδρα. Κατά τη διάρκειας της ειδικότητάς του έλαβε μέρος σε πλήθος γυναικολογικών και μαιευτικών επεμβάσεων και συντέλεσε στη διαχείρηση πολλών περιστατικών ευρέου φάσματος της γυναικολογίας και μαιευτικής.

Το 2013 έλαβε τον τίτλο του μεταπτυχιακού διπλώματος στην “Έρευνα στη γυναικεία αναπαραγωγή” από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, με άριστα.

Έχει παρακολουθήσει πλήθος συνεδρίων και στο επιστημονικό του έργο συγκαταλέγονται ελεύθερες ανακοινώσεις σε επιστημονικά συνέδρια και διάφορες δημοσιεύσεις.

Από τον Ιούνιο του 2015, ο Αθανάσιος Παπανικολάου θεωρείται πιστοποιημένος ιατρός κολποσκόπησης από την Ελληνική Κολποσκοπική Εταιρεία και μέλος αυτής.