Τοκετός

Κατά τη διάρκεια του τοκετού, ο μαιευτήρας είναι υπεύθυνος για την παρακολούθηση της πορείας του τοκετού, τη διασφάλιση της ασφάλειας της μητέρας και του εμβρύου και την παροχή ιατρικής φροντίδας σε περίπτωση επιπλοκών.

Εδώ είναι μερικές από τις συγκεκριμένες εργασίες που μπορεί να κάνει ένας μαιευτήρας κατά τη διάρκεια του τοκετού:

  • Αξιολογεί την πρόοδο του τοκετού. Αυτό περιλαμβάνει τη μέτρηση της διαστολής του τραχήλου της μήτρας, της προόδου του εμβρύου και του καρδιακού παλμού του εμβρύου.
  • Προσφέρει αναλγησία και ανακούφιση από τον πόνο. Οι μαιευτήρες μπορούν να προσφέρουν μια ποικιλία επιλογών αναλγησίας, όπως ενδοφλέβια φάρμακα, επισκληρίδιος αναισθησία ή φαρμακευτική αγωγή που χορηγείται από το στόμα.
  • Προσφέρει υποστήριξη και καθοδήγηση στη μητέρα. Ο μαιευτήρας μπορεί να βοηθήσει τη μητέρα να αναπνέει και να σπρώχνει κατά τη διάρκεια των συσπάσεων, καθώς και να την καθησυχάσει και να την ενθαρρύνει.
  • Επιβλέπει τη γέννηση του εμβρύου. Ο μαιευτήρας μπορεί να βοηθήσει στη γέννηση του κεφαλιού και του σώματος του εμβρύου, καθώς και να κόψει τον ομφάλιο λώρο.
  • Προσφέρει φροντίδα στο νεογνό. Ο μαιευτήρας μπορεί να αξιολογήσει την υγεία του νεογνού και να παρέχει ιατρική φροντίδα σε περίπτωση ανάγκης.

Σε περίπτωση επιπλοκών κατά τη διάρκεια του τοκετού, ο μαιευτήρας μπορεί να χρειαστεί να πραγματοποιήσει επεμβάσεις, όπως καισαρική τομή ή επισκληρίδιος αναισθησία. Ο μαιευτήρας συνεργάζεται επίσης με άλλες επαγγελματίες υγείας, όπως μαίες, νοσοκόμες και αναισθησιολόγους, για να διασφαλίσει ότι η μητέρα και το νεογνό λαμβάνουν την καλύτερη δυνατή φροντίδα.

Ο τοκετός είναι μια φυσική διαδικασία, αλλά μπορεί να είναι και μια απαιτητική εμπειρία. Ο μαιευτήρας είναι εκεί για να παρέχει υποστήριξη και φροντίδα στη μητέρα και στο μωρό κατά τη διάρκεια αυτής της σημαντικής στιγμής στη ζωή τους.

 Μην διστάζεις να συζητήσεις με τον γιατρό σου τις ανησυχίες σου.

Αθανάσιος Γ. Παπανικολάου
Επιλέξτε το ραντεβού σας με video κλήση ή με επίσκεψη και κλείστε άμεσα ραντεβού.

Συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας και θα σας καλέσουμε το συντομότερο.

Αθανάσιος Γ. Παπανικολάου

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας τηλεφωνικά στο (+30) 213 0374762 ή μπορείτε να συμπληρώσετε τη Φόρμα Επικοινωνίας ακόμα και για βιντεοκλήση και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο.

TOP