Αναζωογόνηση Ωοθηκών με PRP

Το PRP (Platelet Rich Plasma)  είναι πλάσμα αίματος που έχει εμπλουτιστεί με αιμοπετάλια που παρασκευάζονται από αίμα που δίδεται την ίδια μέρα από τον ίδιο τον ασθενή χρησιμοποιώντας μια διαδικασία φυγοκέντρησης.

Το PRP περιέχει αυξητικούς παράγοντες και πολλά άλλα συστατικά, συμπεριλαμβανομένων πρωτεϊνών με αντιβακτηριδιακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες καθώς και παράγοντες πήξης, που προάγουν την επούλωση των ιστών, βελτιώνουν την παροχή αίματος και τελικά παίζουν θεμελιώδη ρόλο στην αναγέννηση των ιστών.

Σημειωτέο η  έγχυση PRP σε κατεστραμμένους ή ατροφικούς ιστούς θεωρείται ότι προάγει την επούλωση των ιστών και την αναγέννηση των κυττάρων, εξ ου και η πιθανή χρήση στη Γονιμότητα και την εξωσωματική γονιμοποίηση.

Σε γυναίκες με προβλήματα γονιμότητας το PRP χρησιμοποιείται για να πυκνώσει το ανθεκτικό ενδομήτριο και να αναζωογονήσει τις μη λειτουργικές ωοθήκες σε μια προσπάθεια να αποκατασταθεί κάποια λειτουργία των ωοθηκών και να ενισχυθεί η παραγωγή ωαρίων.

Η αναζωογόνηση Ωοθηκών ενδείκνυται για γυναίκες που  αδυνατούν να συλλάβουν για τους παρακάτω  λόγους:

  • πρώιμη εμμηνόπαυση κάτω των 50 ετών
  • προχωρημένης ηλικίας
  • μειωμένο απόθεμα ωοθηκών
  • χαμηλή́ απόκριση στη φαρμακευτική́ διέγερση των ωοθηκών (υποβοηθούμενη αναπαραγωγή́)

Η αναζωογόνηση ωοθηκών δεν  εμπεριέχει κανέναν απολύτως κίνδυνο καθώς η χρήση του ίδιου του αίματος της ασθενούς περιορίζει την δυνατότητα μετάδοσης  ασθένειας ή  αλλεργικής αντίδρασης και δεν απαιτείται ιδιαίτερος  χρόνος αποθεραπείας.

Ο Αθ. Παπανικολάου είναι Μαιευτήρας – Γυναικολόγος με εξειδίκευση στην Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή. Με σπουδές στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ο ιατρός έχει πολυετή εμπειρία στην αντιμετώπιση ακόμα και των πιο απαιτητικών περιπτώσεων. Στόχος του είναι να προσφέρει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας προσαρμοσμένες στις ιδιαίτερες ανάγκες του κάθε ζευγαριού.
Ρωτήστε τον για τη αναζωογόνηση των ωοθηκών και λάβετε περισσότερες πληροφορίες!

Αθανάσιος Γ. Παπανικολάου
Επιλέξτε το ραντεβού σας με video κλήση ή με επίσκεψη και κλείστε άμεσα ραντεβού.

Συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας και θα σας καλέσουμε το συντομότερο.

Αθανάσιος Γ. Παπανικολάου

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας τηλεφωνικά στο (+30) 213 0374762 ή μπορείτε να συμπληρώσετε τη Φόρμα Επικοινωνίας ακόμα και για βιντεοκλήση και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο.

TOP