Ανώδυνη Υστεροσαλπιγγογραφία HyFoSy 

Η υστεροσαλπιγγογραφία HyFoSy ή υστεροσαλπιγγογραφία με Χρήση Υπερήχων αφορά μια διαγνωστική εξέταση που εφαρμόζεται στην περιοχή της μήτρας και των σαλπίγγων.

Ουσιαστικά  πρόκειται για εξέταση που ελέγχει την διαβατότητα των σαλπίγγων γεγονός απαραίτητο για φυσιολογική σύλληψη. Παρακολουθείται σε πραγματικό χρόνο η είσοδος του σκιαστικού στις σάλπιγγες , η ταχύτητα του, η ποσότητα της διάβασης καθώς και το αν παλινδρομεί ή συνεχίζει προς τις σάλπιγγες χωρίς εμπόδιο.

Η υστεροσαλπιγγογραφία HyFoSy πραγματοποιείται από τον Δρ. Αθανάσιο Παπανικολάου στο ιατρείο του με την βοήθεια του υπερηχοτομογράφου νέας τεχνολογίας .

Ο ιατρός, χορηγεί σκιαγραφικό διαμέσου του τραχήλου της μήτρας με ένα ειδικό καθετήρα από σιλικόνη αποσκοπώντας στην σωστή απεικόνιση των σαλπιγγών, γεγονός που πιστοποιεί την διαβατότητά τους ή όχι .

Η υστεροσαλπιγγγογραφία Νέας Γενιάς HyFoSy είναι ανώδυνη και διαρκεί περίπου 10- 20 λεπτά με μια ελαφριά ενόχληση για την ασθενή η οποία ισοδυναμεί με την ενόχληση λήψης Τεστ Παπανικολάου, δεν έχει μεγάλο κόστος σε σχέση με την υστεροσαλπιγγογραφία και το πόρισμα αυτής της εξέτασης είναι αποδεκτό από την Επιτροπή Εξωσωματικής Γονιμοποίησης του ΕΟΠΥΥ.

Δεν απαιτείται ουδεμία προετοιμασία για την εξέταση εκτός και αν κριθεί απαραίτητο από τον εξειδικευμένο ιατρό.

Η εξέταση αυτή συνιστάται να γίνεται μεταξύ της 6ης και 14ης ημέρας του κύκλου της γυναίκας και αυτό για  να αποφευχθεί η πιθανότητα να υπάρχει ήδη σύλληψη την οποία μπορεί να παραβλάψει η εξέταση.

Αθανάσιος Γ. Παπανικολάου
Επιλέξτε το ραντεβού σας με video κλήση ή με επίσκεψη και κλείστε άμεσα ραντεβού.

Συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας και θα σας καλέσουμε το συντομότερο.

Αθανάσιος Γ. Παπανικολάου

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας τηλεφωνικά στο (+30) 213 0374762 ή μπορείτε να συμπληρώσετε τη Φόρμα Επικοινωνίας ακόμα και για βιντεοκλήση και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο.

TOP